Om föreningen

Om Hässleholm Badminton

Hässleholm Badminton är en helt igenom ideell förening vars verksamhet är att möjliggöra för barn, ungdomar, vuxna och seniorer att spela badminton och ha roligt tillsammans. Hos Hässleholm Badminton är alla välkomna oavsett ålder, kön eller ursprung. Hässleholm Badminton har ca 110 medlemmar. Klubben har en bred motions & ungdomsverksamhet där glädje, kamratskap, trygghet och utveckling står i fokus men där vi även möjliggör för tävlingsspel utifrån egen ambitionsnivå. Hos Hässleholm Badminton spelar och tränar killar & tjejer tillsammans och vi bedriver vår träning i Q-poolen Hässleholm.

Hässleholm Badminton har idag ett 20-tal tävlingsspelare, både ungdomar och vuxna. Klubben har också ett serielag som spelar i div2.

Badminton är en av världens största sporter och den absolut snabbaste racketsporten. Det finns få sporter som på samma sätt kombinerar smidighet, snabbhet, elegans, styrka, spänst, bollkontroll och känsla. Badminton är en sport som alla kan spela och dessutom spela genom hela livet.

Välkommen!

Historia

Den 29 juli 1957 bildades Badmintonklubben Gripen och tre månader senare upptogs klubben som fullvärdig medlem i Svenska Badmintonförbundet. 1957 var också det år idrottshallen Q-poolen stod klar och där klubben också tränat sedan dess. Samma år som klubben firade sitt 10-års jubileum startades tävlingen Gripenträffen som är en tävling vilken än idag kvarstår och fortsatt är en av de större tävlingarna i Skåne. Klubben har i olika tävlingssammanhang skördat åtskilliga titlar genom åren både på seniorsidan och på ungdomssidan, individuellt och som lag. I ett led att profilera sport och härkomst bytte klubben den fjärde januari 2021 namn till Hässleholm Badminton. I föreningens klubbmärke återfinns dock än idag vår badmintongrip.

Adress

c/o Roger Svensson
Siktvägen 6
28137 Hässleholm

E-post

mail@hassleholmbadminton.se

Använd mailadress för digital faktura

Org.nr.

802434-5160

Bankgiro

5702-4267

Swish

1235331756

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.  Mer om cookies