Kom igång att tävla

För dig som vill börja tävla

Om det är första gången som du skall tävla så hjälper vi dig gärna. Prata med din tränare så får du tips och råd att tänka på inför själva tävlingen. Vi har också sammanställt några viktiga punkter att tänka på nedan.

Att tänka på vid tävling

  • Ungdomstävlingar är uppdelade i olika åldrar och i olika tävlingsnivåer (svårighetsgrad).
  • Nivå 1 är den normala instegsnivån som ungdomar börjar att spela i. Vilken ålderskategori man tillhör och skall spela i ändras över tid men går att hitta på Svenska Badmintonförbundets hemsida.
  • Tävlingar hittar man i förbundets tävlingskalender. Att anmäla till en tävling är möjligt först när tävlingen är publicerade och upplagd på tournament software.
  • Anmäl alltid i god tid, minst en vecka före sista anmälningsdag. Sista anmälningsdag för tävlingen hittar man på tournament software.
  • När man anmält sig till en tävling är man själv ansvarig som spelare att kolla upp lottning och starttider. Detta hittar man på tournament software. Lottning brukar vara publicerad ca 1 vecka för tävlingen.
  • tournament software hittar du mycket information. Leta upp din tävling via sökfunktionen och sök fram ditt namn genom att klicka på ”spelare” eller ”klass”. Där hittar du dina matchtider, matchnummer och även vilka motståndare du skall möta.
  • Resa till och från tävlingen sköter man själv eller samordnar med andra tävlande. Anmäl dig inte till en tävling om du inte vet hur du ska ta dig dit.
  • Var alltid på plats i god tid eftersom matchtider endast är preliminära och kan också komma att starta före utsatt tid. En timme före utsatt tid brukar vara lagom. Då hinner man även värma upp.
  • I singel förekommer oftast poolspel (gruppspel) där i poolen möter varandra. Vinnaren och även oftast tvåan i gruppen går vidare till slutspel. Slutspel spelas oftast i Cup-form , förlorar man i slutspelet är man ute. Gruppspelet och slutspel återfinns för tävlingen på tournament software.
  • Vinner man en match i sitt poolspel, förväntas man oftast att vända siffror på nästkommande match (sekretariatet) ropar upp. Oftast vänder man siffror på samma bana som man spelade. Förlorar man sin match i slutspel förväntas man vända siffror på nästkommande match. Att vara siffervändare innebär inte att vara domare utan att man helt enkelt bara vänder siffror och fyller i resultatet på en lapp som lämnas till sekretariatet.
  • Kämpa och uppträd sportsligt.

Tävlingskalender

Hitta din nästa tävling i Förbundets tävlingskalender.

När vi är på tävling

När vi tävlar representerar vi Hässleholm Badmintonklubb.

Allmän tävlingsinformation

Allmän information inför tävlingen som är bra att veta.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.  Mer om cookies